Datum

19 november 2017 14:30

Accommodatie

Onbekend

Vandaag stond de derby en topper tegen Chevremont uit Kerkrade op het programma. Beide ploegen hadden beide 13 punten en om aansluiting met de koploper te behouden moest er gewonnen worden.  Om klokslag half drie floot scheidsrechter Stevens voor de eerste keer. Vanaf het eerste moment werd het een fantastisch spel, tussen twee prima voetballende ploegen. Het strijdplan wat door Cooky was uitgezet, werd prima uitgevoerd. Chevremont kon niet in haar gebruikelijke spel komen.

In de omschakeling lagen de kansen voor Bekkerveld. Dit resulteerde na 10 minuten een goede dieptepass op Thommie Vluggen, hij gaf de bal voor en ex-Chevremont speler Thijmen van Iersel joeg de bal diagonaal in de kruising. Een geweldige goal en grote ontlading bij Thijmen. Deze goal gaf Bekkerveld zelf vertrouwen. Het team stond als een huis, voor elke meter werd gevochten. Keeper Rik kwam dus amper in de problemen. Tien minuten na de 0-1 werd er een dieptebal gegeven op spits Yarin Meessen. De centraler verdediger van Chevremont zag er niet helemaal lekker bij, Yarin profiteerde optimaal en liet de keeper Voss van Chevremont kansloos. 0-2 voor Bekkerveld. Het gejuich aan Bekkerveld zijde was enorm. Bekkerveld bleef compact spelen, Chevremont had hier zichtbaar moeite mee. Echter enkele minuten na de 0-2 werd een dieptebal niet goed ingeschat door de achterhoede van Bekkerveld. Spits Tim Blattler was er als de kippen bij en met een lob liet hij doelman Rik kansloos. 1-2. Chevremont was weer volledig terug in de wedstrijd. Het laatste kwartier van de 1e helft zette Chevremont aan. Een kopbal uit een hoekschop van Chevremont werd tot opluchting tegen de lat gekopt. Gelukkig floot scheidsrechter Stevens op tijd voor rust.

In de rust kon Cooky de manschappen toespreken. Een goede eerste helft, met helaas maar een 1-2 voorsprong. Afgesproken werd om fel te beginnen in de 2e helft. Dit lukte en met collectief spel, waarin iedereen belangeloos voor het team knokte. Er werd echter ook goed gevoetbald en de neutrale toeschouwer zag een perfect spelend Bekkerveld. Chevremont bracht een extra aanvaller met de hoop om de gelijkmaker te forceren. Meer dan een kopbal (rakeling naast) en een schot uit de tweede lijn kwam het niet. Joep op de Kamp en Dennis Petit speelden centraal een prima pot en het middenveld stond als een huis met Ruben Henssen, Wouter Peters en Erwin Hermans.

Uit de vele gevaarlijke counters, maakte Thommie Vluggen 5 minuten voor tijd aan alle onzekerheid een einde. Hij omspeelde de doelman en bracht Bekkerveld op een beslissende 1-3 voorsprong. Na 3 minuten blessuretijd floot scheidsrechter Stevens voor het laatst. Een uiterst sportieve pot, tussen twee voetballende ploegen. Bekkerveld ging echter met de verdiende 3 punten terug naar Heerlen.

Komende zondag wacht weer een derby. Minor uit Nuth is op zondag om 14.30u te gast op Sportpark A Gene Bek in Heerlen.

Tekst: Tom Pouls