Past. Heerkensdreef 6
5552BG
VALKENSWAARD
tel. 040-2014233

De afgelopen weken zat het de JO13-1 van Bekkerveld niet mee. Na het jammerlijke verlies bij Blauw-Geel, volgden kansloze nederlagen tegen Geldrop, Geleen-Zuid en Volharding. Deze ploegen waren misschien ook een maatje te groot voor ons, maar desalniettemin speelde we niet ons beste voetbal. Waar we tot nu toe in elke wedstrijd de mogelijkheid hadden om het de tegenstanders op zijn minst heel lastig te maken, was dat in deze wedstrijden helaas niet het geval. Er moest dus ook wat veranderen, wilden we de laatste twee wedstrijden van de competitie wel een resultaat gaan halen. Werk aan de winkel op de trainingen! Dat werd heel erg goed opgepakt door het team, de laatste twee weken wordt er weer keihard en zeer fanatiek getraind. En de oude voetbalwijsheid, je speelt een wedstrijd zoals je traint, bleek maar weer eens te kloppen, want de wedstrijd tegen Valkenswaard zou ons de eerste driepunter van het seizoen opleveren.

Met volgepakte auto's en veel vertrouwen vertrokken we zaterdagochtend naar Valkenswaard. De goede voorbereiding van de trainingen werd ook doorgezet in de warming-up. Iedereen was uiterst geconcentreerd en onder leiding van onze captain Ivo draaiden we lekker warm voor het begin van de wedstrijd. Het strijdplan van onze kant was duidelijk, in balbezit snel onze snelle spitsen bereiken en bij balverlies veel druk op de tegenstander om de bal weer zo snel mogelijk te veroveren. Dat eerste gedeelte van de tacktiek, bleek al snel zijn vruchten af te werpen. Binnen de korste keren verscheen Leroy twee keer oog in oog met de keeper na schitterende steekballen van Wout. De eerste mogelijkheid was gelijk raak, 1-0!. De tweede mogelijkheid verdween helaas net aan de verkeerde kant van de paal. De toon was in aanvallend opzicht in ieder geval gezet, Valkenswaard had erg veel moeite met de snelheid van onze aanvallers. Toch hadden we het in de eerste helft ook behoorlijk lastig met Valkenswaard. Maar op de momenten dat er gevaar dreigde, werd dit vaak op het laatste moment toch nog voorkomen. We waren dan ook blij dat we met een voorsprong de kleedkamer op konden zoeken. In de rust hebben we de koppen weer even bijelkaar gestoken en afgesproken om de tweede helft kostte wat kost de overwinning over de streep te trekken. Snel proberen te scoren en daarmee het verzet van Valkenswaard proberen te doorbreken.

De tweede helft begonnen we weer ijzersterk. Met Fenne, die ons vandaag samen met Dorian uithielp, Lynn en Leroy in de voorhoede, werd de bal in de beginfase van de tweede helft een paar keer goed vastgehouden om tot mooie aanvallen te komen. Het duurde dan ook niet lang totdat Leroy aan de linkerkant weer weggestuurd werd en de bal voor de goal bij de geheel vrijstaande Fenne terecht kwam. Op het schot van Fenne kon de keeper van Valkenswaard nog ingrijpen, maar in de rebound legde Fenne de bal slim klaar voor Lynn, die de bal vervolgens ongenadig hard tegen de touwen wist te schieten. 2-0!! Zou dit dan de weerstand van Valkenswaard weten in te dammen?! Niks bleek minder waar, Valkenswaard deed er nog een schepje bovenop en kwam al snel tot verschillende mogelijkheden om de aansluitingstreffer te maken, maar vond toen onze ijzersterke keeper Finn op hun weg. Op de kopbal waar Finn geen antwoord op had, bleek de lat ons gunstig gezind vandaag. Toch bleef de aansluitingstreffer niet uit, want door een slordigheid in onze verdediging stelde we een aanvaller van Valkenswaard in staat om zijn team weer terug in de wedstrijd te brengen. 2-1. Met nog een ruim kwartier op de klok zou het billen knijpen worden voor Bekkerveld. Maar niet bleek minder waar, want juist op dit moment werden we weer sterker. De slag op het middenveld werd steeds vaker gewonnen door onze middenvelders, Wout, Thijs en Milan speelde hierin een hele belangrijke rol. Maar ook onze backs, Ivo en Norah-Lynn, wisten de bal vaak al ver van onze eigen goal te veroveren. Dit hielp het team enorm om weer tot kansen te komen. Shurventley, kwam weer in de ploeg en met zijn nieuwe energie en snelheid, wist hij het de verdediging van Valkenswaard een paar keer heel moeilijk te maken. 10 minuten voor het einde van de wedstrijd krijg hij de bal mooi mee van Thijs en kon hij richting het doel van de tegenstander. Oog in oog met keeper wist hij deze te passeren, maar stond de paal en doelpunt nog in de weg. Gelukkig belandde de rebound ook weer de voeten van Shurventley, die niet nadacht en de bal in een keer beheerst het doel in schoot. 3-1!! Hierna bleef Bekkerveld gevaarlijk. Daan leek op weg naar een doelpunt, omspeelde de keeper mooi, maar wist de bal net niet het doel in te schuiven.

Gelukkig kwamen we zelf niet meer in de problemen en kon het feest vervolgens losbarsten. En een feestje werd het ook, het kleedlokaal werd op zijn kop gezet! Ook bij terugkomst in Heerlen stond op A Gene Bek nog een feestje te wachten op ons. Want buiten een lekkere traktatie, werden we ook nog een mooie wedstrijd van het Nederlands Elftal voorgeschoteld. En zo bleek, goed voorbeeld doet volgen, want de mannen van Oranje wonnen ook met 3-1. Dit belooft wat voor de komende wedstrijd!