Tacitusstraat 130
6417TZ
HEERLEN
tel. 045-8516726

Vandaag stond de tweede competitiewedstrijd, en onze eerste thuiswedstrijd, op het programma. We wilden ons hoe dan ook revancheren ten opzichte van het onnodige verlies van afgelopen week tegen SBC. De voorbereiding op de wedstrijd verliep dan ook zeer goed. Na twee goede trainingen gedurende de week, verzamelden we zaterdag extra vroeg op A Gene Bek om gezamenlijk iets te eten voorafgaand aan de wedstrijd tegen FC Eindhoven. Aan de voorbereiding kon het dan ook niet liggen vandaag.

In tegenstelling tot vorige week, waarin de eerste helft niet goed verliep, verliep de eerste helft vandaag een stuk beter. Vanaf de eerste minuut werd de tegenstander onder druk gezet, werden veel duels in het voordeel van de Heerlenaren beslecht en vielen er ook een aantal kansen te noteren aan de kant van Bekkerveld. Toch bleek al snel dat FC Eindhoven een aantal gevaarlijke spelers in de voorhoede had rondlopen die loerden op hun kansje. Het was echter Bekkerveld dat als eerste een grote mogelijkheid kreeg op een voorsprong. Naar een goede actie van Shurventley Valks aan de rechterkant en een overtreding van FC Eindhoven in de eigen zestien, wees de scheidsrechter resoluut naar de stip, penalty. De uitgelezen mogelijkheid voor Bekkerveld om op voorsprong te komen, was helaas niet besteed aan onze aanvoerder Wout Smeets. Zijn schot werd mooi gekeerd door de keeper van de tegenstander. Dit bracht Bekkerveld even van slag, want binnen de kortste keren was het aan de andere kant wel raak, 0-1. Weer een achterstand, hoe zouden we deze keer hierop reageren? Het antwoord kwam al snel, want Bekkerveld ging stoicijns door met waar het gebleven was. Een verre uitrap van Finn Leers werd op waarde geschat door Shurventley en deze wist na een puike actie de bal op werkelijk wonderschone wijze over de keeper van FC Eindhoven te lobben, die alleen maar sprakeloos kon toekijken hoe de bal in zijn doel verdween, 1-1. Dit leek ook de ruststand te gaan worden, maar FC Eindhoven zette in de laatste seconde nog een keer aan en via een scrimmage bij de tweede paal werd deze zelfde paal geraakt. Gelukkig voor Bekkerveld raakte deze bal de goede kant van de paal en werd er met een gelijkspel de kleedkamer opgezocht.

Het vertoonde spel stemde de toeschouwers, maar ook het team en de trainers tot veel positiviteit. Als we op deze manier zouden doorgaan, moest er een resultaat te halen zijn tegen deze sterke tegenstander. Het recept voor de tweede helft was dan ook simpel, doorgaan op dezelfde manier waarop de eerste helft gespeeld werd. Met deze instelling werd dan ook aan de tweede helft begonnen. Wederom een sterk begin van Bekkerveld, resulteerde al snel in een vrije tap op de vijandelijke helft. De vrije trap van de zijkant werd mooi voorgegeven door Milan Klavora, waarna Bekkerveld er met twee spelers als de kippen bij was om de bal binnen te lopen. Het was uiteindelijk Mick van Rens die het meest doortastend was en de bal tegen de touwen schoot om zijn team op voorsprong te brengen, 2-1. De voorsprong was dan ook zeer terecht en iedereen voelde dat er vandaag wel eens drie punten gehaald konden worden. Het liep echter niet iets anders, want na de voorsprong, raakte Bekkerveld de controle even volledig kwijt. Een te korte terugspeelbal leidde de 2-2 van FC Eindhoven en dit bracht de thuisploeg totaal van slag. Want binnen de korste keren lag de bal nog twee maal in het netje. 2-3 en 2-4, wederom door een aantal foute tijdens het verdedigen en het leiden van onnodige balverlies. Toch besloot het team nog een keer de rug te rechten. We kwamen weer terug in de wedstrijd na een prachtig afstandschot van Marcelino Kromhout, die de bal van ruim 30 meter over de keeper heen schoot om de aansluitingstreffer te vinden, 3-4. Waar Bekkerveld nog hoopte op de gelijkmaker, was het FC Eindhoven dat nog een keer wist te scoren om de genadeklap uit te delen en Bekkerveld teleurgesteld achter te laten met een 3-5 verlies.

Dit verlies voelde wederom als een wedstrijd waar meer in had gezeten, maar wederom blijkt dat in deze competitie keihard wordt afgerekend met momenten van onoplettendheid en gemakzucht. Een wijze les voor dit team, maar desondanks wel een wedstrijd waar we veel vertrouwen uit kunnen halen. We hebben namelijk laten zien dat we ook in deze wedstrijd ons mannetje konden staan en ook grote delen van de wedstrijd de overhand kunnen hebben op de tegenstander. Als we zo doorgaan kunnen de resultaten ook niet uitblijven en zullen we beloond gaan worden voor het harde werk en de goede vooruitgang die we week na week aan het boeken zijn. Volgende week dient zich de volgende mogelijkheid hiervoor aan, dan staat de uitwedstrijd tegen VOAB op het programma.