Rooijseweg 7 -9
5691PA
SON EN BREUGEL
tel. 0499-473393

Vandaag stond de eerste competitiewedstrijd voor de JO13-1 op het programma, waarbij er al gelijk vroeg opgestaan moest worden om naar het altijd mooie Son en Breugel af te reizen. Om 8.00u werd er vertrokken richting Brabant om op tijd aan de aftrap te staan om 10.15u.

Als gevolg van een late schoolvakantie en een korte voorbereiding waarin gelijk bekerwedstrijden gespeeld moesten worden, heeft de JO13-1 nog niet vaak in de volledige samenstelling kunnen spelen en ook vandaag waren we niet volledig compleet. Desalnettemin was er ons alles aan gelegen om de nare smaak van de bekeruitschakeling weg te spoelen met een goed resultaat in deze eerste competitiewedstrijd. We begonnen dan ook vol goede moed aan de wedstrijd.

Het begin van de wedstrijd was ook in handen van Bekkerveld, waarbij we twee keer gevaarlijk doorbraken en kansrijk voor het doel van de tegenstander verschenen. Dit gevaar was echter van korte duur, want de rest van de eerste helft was het vooral SBC wat de klok sloeg. We verloren steeds meer de controle over het duel en bleven constant in de verdrukking van de tegenstander staan. Deze profiteerde tweemaal zeer goed van foutjes in onze defensie. Gelukkig voorkwam de sterk keepende Finn Leers erger en deze zorgde ervoor dat we slechts met 2-0 achter de rust in gingen. Zeer teleurgesteled zochten we de kleedkamers op. Uiteraard wisten we dat het de tweede helft beter moest, wilden we er nog een wedstrijd van gaan maken. In de rust gingen de neuzen dan ook weer allemaal dezelfde richting uit en begaven we ons met nieuw vertrouwen richting het veld voor de de tweede helft.

De tweede helft begon, en vanaf het begin stond er een ander Bekkerveld op de mat. Veel aggressiever (op een positieve manier) en veel meer plezier uitstralend drukte we SBC ver in de achteruit. Dit resulteerde in enorm veel balbezit van Bekkerveld op de vijandelijke helft en zo nu en dan ook wat kansjes. Het duurde ook niet lang totdat de aanhoudende druk resulteerde in een doelpunt. Een foutieve pass van de keeper van SBC werd op waarde geschat door Tess Daniels en deze scoorde koelbloedig de aansluitingstreffer. Hier hield de druk van Bekkerveld op het moegestreden SBC niet op en de thuisploeg snakte naar het eind van de wedstrijd. Het was dan ook jammer dat de scheidsrechter voor het eind van de wedstrijd floot en we helaas niet meer in staat zijn geweest het resultaat om te draaien. Eindstand 2-1.

Terugkijkend op deze eerste wedstrijd, kunnen we spreken van een slechte eerste helft en zeer goede tweede helft. Niet eens zozeer dat er tweede helft fantastisch voetbal werd gespeeld, maar de instelling en het vermogen om de wedstrijd om te willen draaien waren positief om te zien en moeten ons ook vertrouwen geven naar de komende wedstrijden toe. Dit verlies was onnodig en zeker niet waar we vooraf op gehoopt hadden. Echter, rest ons nu niks anders dan vooruit te kijken naar de volgende wedstrijd, thuis tegen FC Eindhoven, waarin we uiteraard het gevoel van de tweede helft mee willen nemen om de eerste punten in dit seizoen binnen te halen.