4 december 2021 15:15

Accommodatie

Onbekend

SC Jekerdal - Bekkerveld 8-4 (4-0)

Een weekend zonder veteranenwedstrijd is voor Guido Bleylevens als het ontbreken van het zout in de pap. Stond voor dit weekend geen wedstrijd op het programma, dan inventariseert hij toch wie bereid is de kicksen aan te trekken, om vervolgens een tegenstander te vinden.

Zo ook dit weekend… Met behulp van uitzendbureaus en misschien wel koppelbazen kreeg hij zo waar weer een dozijn veteranen op de been om de strijd aan binden met, alweer, SC Jekerdal in Maastricht. Beperkingen, ingesteld door onze overheid, zijn in deze Coronatijd van het jaar door de winterstop bij het jeugdvoetbal gemakkelijk te omzeilen. Mogen we na 17:00 uur niet meer op de sportaccommodatie vertoeven, beginnen we toch een uurtje eerder.

Rond de klok van twee togen de veteranen richting provinciehoofdstad voor een vriendschappelijk partijtje tegen de Maastrichtse voetbalclub. Volgens onze teammanager zou de wedstrijd gespeeld worden op kunstgras, iets wat bij het druilerige weer wel gepast zou zijn. Bij aankomst bleek dat niet helemaal te kloppen: het kunstgras werd ingewisseld voor natuurgras. Daar hadden de Bekkerveldveteranen dus helemaal niet op gerekend. Welke veteraan heeft twee paar schoenen in zijn tas om in te spelen op de terrein- en weersomstandigheden? Waar eigenlijk lange, ijzeren “doppen” onder de schoenen gewenst waren, had een enkeling schoeisel met vaste noppen… De overige spelers speelden dus, noodgedwongen, op de “kleine nopjes schoenen”. Dat kwam hun wendbaarheid op het zware, goed bespeelbare veld niet ten goede.

Dat tijdens de sportieve wedstrijd een aantal veteranen, dan wel met of zonder baard, de thuisploeg best aardig vond en medelijden had omdat Jekerdal maar zelden van Bekkerveld kon winnen, betekende nog niet dat er onbeperkt surprises aan de thuisclub aangeboden moesten worden, alle niet voorzien van gedicht… De ruststand was niet eens geflatteerd, doelman Chris Valkenburg was vier keer kansloos, uitgespeeld, omdat individuele fouten door de thuisclub resoluut werden afgestraft. De thuisclub kreeg zelfs de mogelijkheid om zonder tegenstand van verdedigers een “rugby-doelpunt” te scoren.. De voorwaartsen konden de bal een keer of vier breed spelen zodat de laatste aanvaller de bal in het lege doel kon plaatsen… En dat, terwijl de eerste en de beste kansen voor de bezoekers waren…

Na rust werden de zaken anders aangepakt; dat leidde tot een 4-2 tussenstand. Toen de blauwwitten dachten op zoek te gaan naar de aansluitingstreffer kreeg de thuisclub een nieuwe surprise aangeboden door een “Sint”, nu met baard… Na een doeltrap speelde hij de bal uit een vrije situatie binnen het strafschopgebied, zonder tegenstander in de buurt (die stonden halverwege het veld met elkaar te keuvelen), met een prachtige boogbal, uit moeilijke hoek over de eigen doelman… Het verzet van de bezoekers brak hierdoor uiteraard. En ondertussen ging de thuisclub verder met dat wat ze leuk vonden: het uitpakken van de aangeboden surprises, scoren. Bij acht stopte de zin om surprises uit te pakken… Tussendoor had de gastendoelman de thuisclub een aantal “surprises” afgepakt door de doelpogingen onschadelijk te maken.

Bij het eindsignaal van de onopvallende scheidsrechter had Bekkerveld de tweede helft, zo waar, gelijkgespeeld. Doelpunten van Mark Ketting (2X), John Linders en huurspeler Saïd, volgens ingewijden met leeftijdsdispensatie, in de tweede helft gaf de uitslag een iets draaglijker gevoel.

Zonder derde helft, maar met een beroerd gevoel vanwege het wedstrijdverloop, dropen de laatste “Bekkervelders” enkele minuten voor 17:00 uur af. Het licht in de kantine brandde volop, achter de tap was het drukker dan er voor, maar de spelers van de beide teams verdwenen in het donker. Geen traditionele derde helft; alleen maar teleurstelling, de gebeurtenissen die leidden tot dit verlies. Zaterdag 11 december staat nog een wedstrijd op het programma: de volgende Heerlense fusieclub, Heksenberg-NEC ’92 treedt op als gastheer. Kunstgras of echt gras? Het geplande tijdstip van aftrap, 17:00 uur, zal aangepast moeten worden vanwege de Coronamaatregelen.

Woensdag is van 19:30 uur tot 20:30 uur indoorsoccer. Aanmelden en informatie via de app.