Datum

19 mei 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Op zondag 20-5 wachtte voor Bekkerveld de uitwedstrijd naar Venlo om daar tegen de “Boys” te spelen. Bekkerveld heeft de punten hard nodig om directe degradatie te voorkomen. Ruben Henssen en Demsey Dowson waren er na een lange, slepende blessure gelukkig weer bij.

Om 14.30u begon de wedstrijd in Venlo. Het was erg warm vandaag. De Boys begonnen feller dan Bekkerveld en dicteerden het eerste half uur. Bekkerveld kreeg geen grip op hun middenveld en de mannen uit Venlo kwamen een paar keer gevaarlijk voor het doel van Rik Klyn. Na 10 minuten kwam de ‘Boys’ dan ook verdiend op voorsprong. Hun spits bleef koel en schoot diagonaal via binnenkant paal binnen. Hierna kwam Bekkerveld beter in het spel. Echter de eindpass was onzuiver. Na een halfuur werd Lars Vincken diep gestuurd door Ruben Henssen helaas kwam de bal op zijn hak terecht, anders was hij een kansrijke positie met de doelman van de ‘Boys’ gekomen.

Na 45 minuten vond de leidsman het prima. In de 2e helft kwamen Demsey en Joris in de ploeg en gezien de tussenstanden bij de concurrenten moest Bekkerveld minimaal een punt halen. Bekkerveld startte prima in de 2e helft, hoewel de eerste kans voor Venlo was en wat voor eentje. Rik redde subliem waardoor de blauwwitte zebra’s in de wedstrijd bleven. Na 10 minuten in de 2e helft werd een vrije trap aan Bekkerveld zijde prima binnen gewerkt door de vrijstaand Joep op de Kamp, 1-1. Bekkerveld was hier erg blij mee en ging door. 2 minuten na de gelijkmaker kreeg het weer een dot van een kans, helaas werd deze gemist. Hierna golfde het spel op en neer. Toen bekend werd dat de Valk en Schaesberg ook beiden gelijk hadden gespeeld, was een gelijkspel dus een prima uitslag.

Echter 3 minuten voor tijd kreeg Bekkerveld toch een fikse domper te verwerken. Venlosche Boys maakte de 2-1. Hierna kreeg Bekkerveld nog op een mooie plek een vrije trap maar deze werd helaas niet goed genomen. Wederom een nederlaag die zeker niet had gehoeven.

Komende zondag wacht de laatste competitiewedstrijd thuis tegen Veritas. Er zal gewonnen moeten worden om het seizoen te verlengen, hierin kunnen de blauwwitte alle steun gebruiken. Kom dus allemaal om 14.30u naar Sportpark A Gene Bek in Heerlen. Mocht Bekkerveld deze wedstrijd winnen zal er op 2 juni ook thuis gespeeld worden in de 1e ronde van de nacompetitie, echter zondag zal er eerst gewonnen MOETEN worden.