Scheidsrechter

M.L.M. (Mike) Theelen

Accommodatie

Onbekend

Zondag stond de laatste competitiewedstrijd van het seizoen op het programma thuis tegen Veritas uit Neeritter. Voor Bekkerveld stond er nog veel op het spel bij gelijkspel of verlies was met afhankelijk van het resultaat van De Valk. Een overwinning betekende dat Bekkerveld zich op eigen kracht voor de nacompetitie kon plaatsen voor handhaving van de 1e klasse.

Om halfdrie begon de wedstrijd op sportpark A Gene Bek de wedstrijd. De blauwwitte zebra’s begonnen prima en binnen 2 minuten stond de 1-0 al op het scorebord. Een prima vrij trap van Jop Engelen werd uitstekend binnen gekopt door Dimitri Orbons een geweldige start voor Bekkerveld. Bekkerveld bleef de bovenliggende partij en combineerde prima bij vlagen. De mannen van Cooky Voorn wilde koste wat kost winnen. Na een half uur had Lars Vincken een prima actie zijn voorzet kwam terecht bij Sjoerd Pellegrom helaas miste hij.
Na 45 minuten vond de uitstekende leidsman Theelen het tijd voor de rust. In de rust werd bekend dat ook De Valk op voorsprong stond dus een overwinning moest behaald worden om het seizoen te verlengen.

Echter Veritas begon feller aan de 2e helft en wilde het seizoen toch op een positieve manier afsluiten. Na 5 minuten in de 2e helft kwam de ploeg langszij een schot van rand 16 was onhoudbaar voor doelman Rik Klyn. Tussenstand werd 1-1. Ondertussen kwam het bericht binnen dat de Valk een 3-0 had genomen. Er moest dus gewonnen worden. Bekkerveld begon weer aan te vallen en druk te zetten op de verdediging van Veritas. 20 minuten voor tijd had Lars Vincken een prima actie in huis, hij zette de bal voor op de geheel vrijstaande Demsey Dowson en gaf hem een niet te missen kans; 2-1.. De vreugde was groot. Nu volhouden. Dat werd gedaan, Veritas kreeg geen grote kansen meer alleen verzuimde Bekkerveld de score verder uit te breiden.

Na 90 spelen was de wedstrijd ten einde en zo werd er nacompetitie behaald. Door de uitslag van De Valk; 5-0 wacht er in het jubileum weekend op zondag 2 juni een thuiswedstrijd tegen De Ster uit Stein. Deze ploeg is als 3e geëindigd in de 2e klasse. Een prima tegenstander waaraan Bekkerveld de handen vol zal krijgen. Hopelijk krijgen de mannen weer veel steun.