17 februari 2019 14:30

Accommodatie

Onbekend

Zondag wachtte de verre uitwedstrijd naar het verre Horst. Deze ploeg staat bovenin de eerste klasse. Een zware opgave stond er dus te wachten voor de blauwwitte zebra’s. De ploegt van Cooky Voorn heeft de punten hard nodig in strijd tegen degradatie.

Om halfdrie werd er op een zonovergoten Sportpark Ter Horst afgetrapt, vanaf moment 1 liet Bekkerveld zien dat het hier kwam om punten te halen. Met de nodige strijd en passie werd begonnen. Na 10 minuten spelen werd een fout in de defensie van Wittenhorst helaas niet goed afgestraft. Randy zag niet dat het doel leeg was en in plaats van op doel te schieten legde hij de bal af. Maar Wittenhorst was gewaarschuwd. Na 15 minuten kwam Wittenhorst voor het eerst gevaarlijk door echter het schot ging rakelings over. Bij Wittenhorst ontbrak het aan variatie in de opbouw en de ploeg van Cooky Voorn stond als een huis. Dennis Petit kwam enkele malen gevaarlijk op, helaas was zijn steekbal op de voorwaartsen net iets te hard waardoor de doelman van Wittenhorst tijdig kon ingrijpen. Na 45 minuten floot de goede leidende scheidsrechter voor het rustsignaal.

In de 2e helft begon Wittenhorst een stuk feller en zette het aan. Uit een corner werd de bal van de doellijn gehaald, waarna doelman Rik Klyn de bal kon oppakken. Enkele minuten raakte een diagonaal schot van Wittenhorst de buitenkant van de paal.

Bekkerveld schakelde nu ook een tandje bij en als collectief werd er keihard gewerkt. Bij vlagen werd er ook uitstekend gevoetbald door de mannen van Cooky Voorn.

Na 60 minuten kwam er in inworp op de rand 16 van Wittenhorst, in de kluts belandde de bal bij de geheel vrijstaande Joep op de Kamp, zijn diagonale schot belandde in het doel en Bekkerveld kwam op een 0-1 voorsprong een explosie van vreugde bij de spelers en staf. Echter was er nog een half uur te spelen. Wittenhorst reageerde meteen en haalde een verdediger eraf en zette er een aanvaller bij.  Hoewel Wittenhorst aandrong en het spel zich hoofdzakelijk op de speelhelft van Bekkerveld afspeelde kwamen er nauwelijks kansen en anders stond er nog altijd doelman Rik Klyn. 10 minuten voor tijd werd een speler vanwege een grove charge op Danny Stoeber met rood naar de kant gestuurd. Het bleef spannend, enkele counters van Bekkerveld werden helaas net niet goed uitgespeeld. Wittenhorst speelde elke bal diep naar voren maar de verdediging van Bekkerveld gaf geen krimp.
In de slotminuten besliste Ruben Henssen de wedstrijd door een geweldige assist van invaller Jop Engelen was het voor Ruben een koud kunstje de bal in te schieten. Direct erna floot de leidsman af. Een explosie van vreugde volgde, een enorme opsteker voor de mannen die eindelijk eens kregen wat ze al weken verdienen. Een klasse teamprestatie waarin iedereen tot het gaatje heeft geknokt voor dit resultaat.

Ook wederom een grote dank aan de aanwezige supporters van Bekkerveld, deze heren zijn elke wedstrijd in goede en slechte tijden aanwezig om de mannen te steunen!!

Zondag de laatste wedstrijd voor de carnaval. Heeze is dan te gast op sportpark A Gene Bek aanvang 14.30u. Kom de blauwwitte mannen steunen in deze belangrijke wedstrijd.