Google analytics Toestaan Niet toestaan

Facebook Toestaan Niet toestaan

Bekkerveld uitgeschakeld op Heerlens kampioenschap

23 augustus 2017 17:45

Voorafgaand aan de wedstrijd om het kampioenschap van Heerlen tussen Sporting Heerlen en Bekkerveld was één ding duidelijk: enkel de winnaar zou zich plaatsen voor de finaledag. Opvallend genoeg begon Sporting met 9 man in de basis die in het verleden ook voor Bekkerveld hadden gespeeld.

De eerste 20 minuten ontspon zich een gelijk opgaand duel zonder grote kansen. Daarna kreeg Sporting met name op het middenveld de overhand. En scoorde de thuisploeg in een tijdsbestek van ruim 10 minuten maar liefst 4x. Vlak voor rust slaat dan de vlam in de pan als de bezoekers de verkeerde vorm van agressie tonen. Door kordaat optreden van de scheidsrechter wordt dit vuurtje echter snel geblust.
Door de ruime voorsprong van Sporting lijkt de tweede helft een formaliteit te worden. Lange tijd ontspint zich dan ook een partij zonder hoogtepunten. Pas nadat met name aan de kant van Sporting het grote wisselen begint (waarbij er nog eens 5 spelers met een Bekkerveld verleden komen opdraven) kan Bekkerveld de score een draaglijker aanzien geven. De thuisploeg blijft uiteindelijk echter aan de goede kant van de score en plaatst zich middels een 4-3 overwinning voor de finaledag op 27 augustus a.s. op het eigen sportpark. Titelverdediger Bekkerveld is door deze uitslag echter uitgeschakeld en kan zich helemaal gaan richten op beker en competitie.