Uit de oude doos: veel kampioenen in 2015-16 - RKSV Bekkerveld

Uit de oude doos: veel kampioenen in 2015-16

Uit de oude doos: veel kampioenen in 2015-16

28 december 2022 8:30


In de nieuwe rubriek 'Uit de oude doos' duiken we in de bijna 80-jarige geschiedenis van RKSV Bekkerveld en halen we geregeld herinneringen op aan een seizoen uit de historie. Dat we dit kunnen doen is te danken aan Peter Valkenburg. Hij begon bijna tien jaar geleden aan de grote taak het archief van Bekkerveld te digitaliseren, samen met Jacques Pepels.

In de vierde aflevering blikken we terug op het seizoen 2015-2016. In dat jaar vierde Bekkerveld vele kampioenschappen. We lichten er vier teams uit. Ten eerste het vrouwenteam, dat kampioen werd in de tweede klasse. Het tweede elftal werd kampioen van de reserve hoofdklasse en speelde daardoor onder meer tegen Ajax in de strijd om het landskampioenschap voor reserveteams. In de jeugdafdeling werd de C2 zowel najaars- als voorjaarskampioen en vierde de A3 ook het kampioenschap. 

2e.jpg

Klik hier voor de algemene informatie uit het seizoen 2015-2016.

Klik hier voor Bekkerveld VR1 in het seizoen 2015-2016.

Klik hier voor Bekkerveld 2 in het seizoen 2015-2016.

Klik hier voor Bekkerveld A3 in het seizoen 2015-2016.

Klik hier voor de C-teams van Bekkerveld in het seizoen 2015-2016.

Uiteraard bevat het archief over dit seizoen meer informatie dan de algemene info en het team dat we in deze rubriek uitlichten. Indien u meer informatie uit het archief wilt of u misschien informatie of foto's hebt die voor het archief interessant kunnen zijn, kunt u contact opnemen met Peter Valkenburg. Onze clubarchivaris is bereikbaar via: wjp.valkenburg@gmail.com.

"Bekkerveld werd 28 mei 1944 opgericht. Getuige het verslag van de eerste Algemene Ledenvergadering beschikte men toen nog niet over een typemachine, te zwijgen over een computer met een tekstverwerker", zegt Peter Valkemburg. "Notulen van vergaderingen werden handmatig uitgeschreven en in mappen en/of dozen gearchiveerd. Men kon toen nog niet bevroeden dat ooit het archiveren digitaal kon plaatsvinden. Het woord 'digitaal' was onbekend. In september 2014, meer dan 70 jaar later, hadden enkele leden van RKSV Bekkerveld zich bereid gevonden om dit digitaliseren van het archief ter hand te nemen. In de jaarvergadering van 29 december 2009 werd het initiatief met instemming begroet. Uiteraard was het digitaliseren een dynamisch proces. Onder andere foto's, krantenartikelen, wedstrijdverslagen, notulen, jaarrekeningen en uitgaven van het clubblad zijn verzameld, gescand en vervolgens gerangschikt. Gevoerde interviews vulden deze verzamelde gegevens aan. Ondanks dat het digitaliseren nog lang niet is afgerond, is besloten om uit de verzamelde gegevens de geschiedenis van RKSV Bekkerveld te distilleren."

"Vooralsnog beperkt zich dit tot de eerste 75 jaar. Deze geschiedenis word inzichtelijk gemaakt door per seizoen algemene informatie over de club te verschaffen en vervolgens over dit seizoen de sportieve prestaties per elftal weer te geven. De verzamelde gegevens, omgezet in PDF-bestanden, vormen de bijlages van de geschiedenis. Regelmatig wordt in de teksten het #-teken gebruikt. Dit geeft aan dat iets nog niet bekend is. Daarom is het ook met geel gemarkeerd. Het geel markeren wordt ook gebruikt om aan te geven dat de gemarkeerde tekst of andere onderdelen niet voor 100 % op juistheid geverifieerd zijn kunnen worden. De komende tijd zal de geschiedenis van RKSV Bekkerveld op de website van RKSV Bekkerveld worden gepubliceerd. Regelmatig zal kriskras door de geschiedenis van RKSV Bekkerveld een seizoen worden gepresenteerd. Hierbij wordt een ieder uitgenodigd om eventuele omissies in deze geschiedenis aan ons kenbaar te maken. Aanvullingen worden uiteraard ook op prijs gesteld."

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!