't Veerde 1970-1971

't Veerde 1970-1971

SENIOREN-HEREN 4ᵉ ELFTAL SEIZOEN 1970-1971
AFDELING: 3ᵉ klasse J, afdeling Limburg KNVB Zuid II. EINDSTAND: 1ᵉ plaats
Foto: ? (Kopie uit de kroniek Ut Veerde 50 jaar 1968-2018)

Bovenste rij v.l.n.r. Herman Kieftenbeld, Jo Handels, Wiel Lagarde, Theo Houtackers, Alfons Spijkers, Wim Valkenburg, Willie Vegers, Giel Dobbelstein, Herman Vegers, Jacques  Pepels.
Onderste rij v.l.n.r. Wim (Pim) Logister, Leo Hueber, Harrie Gorissen, Peter Kastrop, Francois Casters, Mat Brandts, John Quadvlieg

Voor het begin van het seizoen 1968-1969 verzocht een vriendenclub, die veelal vertoefde in café “Moonlight” te Heerlen, of men als elftal bij RKSV Bekkerveld mocht deelnemen aan een competitie. Het bestuur stemde in en het ontstaan van “Ut Veerde” was hiermee een feit. Men werd ingedeeld in de 3ᵉ klasse J van de afdeling Limburg KNVB Zuid II. Het debuut van “Ut Veerde” in deze klasse was zeer verdienstelijk. Men scoorde er behoorlijk op los. Hierdoor eindigde men uiteindelijk op een 4ᵉ plaats.

Het tweede seizoen verliep wederom prima. Men scoorde dat seizoen zelfs 110 doelpunten. Wiel Lagarde en Francois Carstens waren de topscorers. De 100ste goal echter maakte dat seizoen Herman Vegers. Op 1 punt werd het kampioenschap gemist.

Voor het het derde seizoen was het spreekwoord “3 keer is scheepsrecht” van toepassing. Na het spelen van 16 wedstrijden, waarin 53x werd gescoord en 12 tegentreffers werden geïncasseerd, behaalde “Ut Veerde” met 30 punten het kampioenschap. Voor de eerste maar ook voor de laatste keer.

Tot het seizoen 1981-982 speelde “Ut Veerde” in competitieverband bij RKSV Bekkerveld. Het voetbalhoofdstuk werd toen afgesloten. Echter als vereniging, inmiddels officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ging men verder, waarbij tal van activiteiten werden ontplooid. Na 50 jaar, gevierd in september 2018, is “Ut Veerde” nog steeds springlevend.

Een behoorlijk aantal leden van “Ut Veerde” hebben zich aangemeld voor de 'elftallen-reünie'. Hopelijk doet dit goede voorbeeld volgen.

Wellicht is deze presentatie voor jou de aanleiding om je al dan niet met een partner aan te melden voor de elftallen-reünie.

Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Kartrekker(s) van deze elftallenreunie:

  • Wie voelt zich geroepen?
Aanmeldingen tot nu toe:
  • Klik hier voor de lijst met alle aanmeldingen.
Foto's:
Heb jij nog digitale foto's van dit team?
Je kunt deze zelf uploaden, kies voor de button "upload zelf bestanden".
Upload zelf bestanden

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!