1e 1962-1963

1e 1962-1963

SENIOREN-HEREN 1ᵉ ELFTAL SEIZOEN 1962-1963
AFDELING: 4ᵉ klasse C KNVB district Zuid II; EINDSTAND: 1ᵉ plaats. 
Foto: ?

Bovenste rij v.l.n.r. Paul Scheurink, Frans Jongen (grensrechter), Hans van Kerkoerle, Hennie Hollink, Ton van Kerkoerle, Frits Nöllgen, Bert Coumans, Jan Laven, Wiel Smeets.
Onderste rij zittend v.l.n.r.  Wietze Zwaga, Karel Barwasser, Ger Spijkers, Jo Poeth , Marcel Steijns, Janus Graaumans 

In het seizoen 1962-1963 speelde het 1ᵉ elftal van RKSV Bekkerveld na 5 jaar afwezigheid wederom in de 4ᵉ klasse amateurs van de KNVB. Met succes. Voor de tweede keer achter elkaar en de vierde keer in haar bestaan werd dit elftal kampioen.

In dit seizoen was de uitwedstrijd van het 1ᵉ elftal tegen KEV legendarisch. Volgens Arie van de Neut, destijds de aanvoerder van KEV, bezochten toen 2800 betalende toeschouwers deze wedstrijd (Bron: Jubileumuitgave RKSC Bekkerveld 50 jaar). Een artikel in de “Uitkijk op de Mijnstreek” van 7 juni 1963 spreekt van meer dan 2000 toeschouwers. Het Limburgs Dagblad maakte ook melding van dit hoge aantal bezoekers.
De wedstrijd was zeer spannend. KEV kwam na rust op voorsprong middels een strafschop. Trainer/speler Henny Hollink maakte gelijk. Wiel Smeets maakte vervolgens de 1-2. Nadat KEV de stand weer in evenwicht had gebracht, scoorde RKSV Bekkerveld enkele minuten voor het einde de winnende treffer. Deze overwinning op KEV was een belangrijke stap richting het latere kampioenschap.

Wellicht is deze presentatie voor jou de aanleiding om je al dan niet met een partner aan te melden voor de elftallen-reünie.
Klik hier voor het aanmeldingsformulier.

Kartrekker(s) van deze elftallenreunie:

  • Wie voelt zich geroepen?
Aanmeldingen tot nu toe:
  • Klik hier voor de lijst met alle aanmeldingen.
Foto's:
Heb jij nog digitale foto's van dit team?
Je kunt deze zelf uploaden, kies voor de button "upload zelf bestanden".
Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!