Elftal van de week: ut Veerde

Elftal van de week: ut Veerde

11 april 2019 10:00


Voor het begin van het seizoen 1968-1969 verzocht een vriendenclub, die veelal vertoefde in café “Moonlight” te Heerlen, of men als elftal bij RKSV Bekkerveld mocht deelnemen aan een competitie. Het bestuur stemde in en het ontstaan van “Ut Veerde” was hiermee een feit.

Men werd ingedeeld in de 3 klasse J van de afdeling Limburg KNVB Zuid II. Het debuut van “Ut Veerde” in deze klasse was zeer verdienstelijk. Men scoorde er behoorlijk op los. Hierdoor eindigde men uiteindelijk op een 4 plaats.

Het tweede seizoen verliep wederom prima. Men scoorde dat seizoen zelfs 110 doelpunten. Wiel Lagarde en Francois Carstens waren de topscorers. De 100ste goal echter maakte dat seizoen Herman Vegers. Op 1 punt werd het kampioenschap gemist.

Voor het het derde seizoen was het spreekwoord “3 keer is scheepsrecht” van toepassing. Na het spelen van 16 wedstrijden, waarin 53x werd gescoord en 12 tegentreffers werden geïncasseerd, behaalde “Ut Veerde” met 30 punten het kampioenschap. Voor de eerste maar ook voor de laatste keer.

Tot het seizoen 1981-982 speelde “Ut Veerde” in competitieverband bij RKSV Bekkerveld. Het voetbalhoofdstuk werd toen afgesloten. Echter als vereniging, inmiddels officieel ingeschreven bij de Kamer van Koophandel, ging men verder, waarbij tal van activiteiten werden ontplooid. Na 50 jaar, gevierd in september 2018, is “Ut Veerde” nog steeds springlevend.


Foto: ? (Kopie uit kroniek Ut Veerde 50 jaar)
Bovenste rij v.l.n.r.: Herman Kieftenbeld, Jo Handels, Wiel Lagarde, Theo Houtackers, Alfons Spijkers, Wim Valkenburg, Willie Vegers, Giel Dobbelstein, Herman Vegers, Jacques Pepels.

Onderste rij v.l.n.r.: Wim (Pim) Logister, Leo Hueber, Harrie Gorissen, Peter Kastrop, Francois Casters, Math Brandts, John Quaedvlieg

Een behoorlijk aantal leden van “Ut Veerde” hebben zich aangemeld voor de 'elftallen-reünie'. Hopelijk doet dit goede voorbeeld volgen.

Wellicht is deze presentatie voor jou de aanleiding om je al dan niet met een partner aan te melden voor de elftallen-reünie. Wij verzoeken je dit te doen via het e-mailadres jubileum@bekkerveld.com of de website www.bekkerveld.com onder het item JUBILEUM. Een aanmelding via de website wordt geprefereerd.

De commissie 'elftallen-reünie'

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!