Elftallen van de week: Veteranen

Elftallen van de week: Veteranen

28 maart 2019 11:45


De 20ᵉ presentatie van het elftal van de week wordt besteed aan de veteranenteams. Op 20 maart 1987 werd op initiatief van Frits van der Laar, Jacques Pepels, Hub Scheepers en Joop van Rees het veteranenelftal van RKSV Bekkerveld opgericht.

De veteranen spelen overwegend op de zaterdagen vriendschappelijke wedstrijden tegen veteranenelftallen van andere clubs.

In de loop der jaren bestonden de veteranenteams uit voormalige spelers van de seniorenelftallen, overwegend ouder dan 35 jaar. Regelmatig werden de teams aangevuld door gastspelers. Soms waren dit spelers met een verleden als profvoetballer. De voetbalkwaliteit van de wedstrijden had dan ook vaak een goed niveau. Ondanks dat het vriendelijke wedstrijden waren, werd soms grimmig om de overwinning gevochten. Zeker op de veteranentoernooien, die regelmatig werden gewonnen.

De prestaties na de wedstrijden waren echter nog beter. Zowel thuis als uit bleven de veteranen altijd lang hangen in de kantines. Zeker in de beginjaren resulteerde dit steevast in een 'sing-a-long-uurtje' met Peter Kastrop als voorzanger en Theo Houtackers als instrumentale begeleider op de accordeon. Een heuse zangbundel werd hiervoor samengesteld. Later leidde dit tot een door de veteranen opgenomen cd van ons clublied.

Anno 2019 zijn de veteranen nog steeds springlevend. Waarlijk een hele prestatie.

 Een x-aantal (voormalige) veteranen hebben zich als oud-spelers van andere teams reeds aangemeld voor de reünie. Hopelijk volgen nog velen. 

Wellicht is deze presentatie voor jou de aanleiding om je al dan niet met een partner aan te melden voor de elftallen-reünie. Wij verzoeken je dit te doen via het e-mailadres jubileum@bekkerveld.com of de website www.bekkerveld.com onder het item JUBILEUM. Een aanmelding via de website wordt geprefereerd.

De commissie 'elftallen-reünie'

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!