Elftal van de week: D3 1965-66

Elftal van de week: D3 1965-66

28 februari 2019 11:00


Deze 16ᵉ presentatie van het elftal van de week wordt gewijd aan het D3, seizoen 1965-1966. Een speler van dit elftal, Paul Hertog, reikte ons de onderstaande foto aan met de volgende informatie:

Tot 1965 was de minimumleeftijd 10 jaar, alvorens je voor de KNVB speelgerechtigd voor de competitie was. Vanaf 1965 veranderde dat. Bijgevoegd de foto van de jongste lichting (genomen op het oude RKHBS-terrein, naast het Imstenraderbos), te weten de D3 van allemaal 8 jarigen (met uitzondering van Ton Graaumans, die was 7!!), die dat jaar ook gelijk kampioen werden. Maar dat was met name te danken aan de 3 'Graaumannnetjes' (zonen van Janus, die in het 1ste speelde). De wedstrijden duurden 2 x 20 minuten en werden gespeeld met 'pupillenlatten' Een van de wedstrijden tegen Klimmania werd met 26-0 gewonnen.

De 'pupillenlat' is op de foto te zien. Een uniek tijdsbeeld uit de voetbalgeschiedenis.

Foto: ? (Opgestuurd door Paul Hertog)

Bovenste rij v.l.n.r.: Ferry Jongen, dhr. Lenders (elftalleider), Ton Graaumans, Wilco Beijneveldt, Geert van Rijswijk, Patrick Muysers, Jan Bertholeth, dhr N. Hanssen (elftalleider en ook nog terreinknecht van Bekkerveld), Paul Hertog
Onderste rij v.l.n.r.: Jan Coumans, Peter Lenders, Ad Graaumans, Matti Hanssen, Roel Brouwers, Harrie Graaumans en Xavier Vos.

Van het D3, seizoen 1965-1966 hebben zich tot nu toe Jan Bertholet en Paul Hertog opgegeven voor de reünie. Hopelijk volgen de andere spelers spoedig.

Wellicht is deze presentatie voor jou de aanleiding om je al dan niet met een partner aan te melden voor de elftallen-reünie. Wij verzoeken je dit te doen via het e-mailadres jubileum@bekkerveld.com of de website www.bekkerveld.com onder het item JUBILEUM. Een aanmelding via de website wordt geprefereerd.

De commissie 'elftallen-reünie'

Delen

voeg je eigen gadgets toe aan deze pagina!